Email:
info@inest.hu | Telefon: +36 (80) 911 000

Cégtörténet

Szelektív papírgyűjtés, hulladékgyűjtés, iratmegsemmisítés akár díjmentesen

cegtortenetÚjrapapír szolgáltatásainkat olyan cégek és intézmények számára ajánljuk, akiknek fontos a környezetvédelem és szeretnék ezen törekvésüket az irodai környezetben is megvalósítani. Célunk, hogy az - akár díjmentes - irodai szelektív papírgyűjtő programunkon keresztül cége, intézménye csökkenthesse a hulladék kezelés költségeit és az alapanyagként is hasznosítható papírhulladék a szelektív hulladékgyűjtés révén ne a kommunális hulladékkal kerüljön begyűjtésre. Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között üdvözölhetjük és együttműködésünkkel a papírhulladék újrahasznosítása révén együtt óvjuk környezetünket. Szelektív papírhulladék gyűjtéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk bármelyikén. Ügyfeleink irodai papírfelhasználási igényeit és szükségleteit figyelve, igényeikhez igazodva, anyavállalatunkkal, a Nova-Papír Zrt.-vel együtt hazánkban elsőként indítottuk el körforgásos papírgazdálkodási szolgáltatásunkat. Ez a körforgásos papírgazdálkodási modell alkalmas arra, hogy irodai papír ellátási és iratmegsemmisítési igényét, továbbá higiéniai papír termékek terén keletkező szükségletét költséghatékonyan és környezet tudatosan egy beszerzési eljárással oldja meg. A körforgásos papírgazdálkodási modellről további felvilágosítást az info@inest. hu és az info@novapapir.hu címekre írva kérhet és kaphat.

Történetünk röviden

Inest Nonprofit Kft. – együtt a papírhulladék újrahasznosításáért

2008 Megalakul a ’papírból papírt’

Az Inest Nonprofit Kft. 2008-ban kezdte meg irodai szelektív papírgyűjtés szolgáltatását a papírhulladék újrahasznosításáért. Cégünk a ’papírból papírt’ alapelv szerint dolgozik azon, hogy az irodai papírhulladék újrapapírként folytassa életútját. A cég magyar magánszemélyek alapításával jött létre szorosan együttműködve zöld szervezetekkel és papírhulladékot újrahasznosító vállalkozásokkal.

2009 Partnereinkkel közös programfejlesztés a papírhulladék újrahasznosításért

Szelektív hulladékgyűjtő programunkat a cégek, intézmények által kívánt színvonalnak megfelelően fejlesztjük, kihelyezésre kerülnek a szelektív hulladékgyűjtőink prototípusai. Partnereinkkel együttműködve több százezer kg papírhulladék újrahasznosításáról gondoskodunk.  Bevezetjük az irattári selejtezés, biztonságos iratmegsemmisítés szolgáltatásunkat, mellyel év végére közel száz partnert számlálunk.

2010 Újrapapír termékek kerülnek piacra a begyűjtött papírhulladékból

Zöld szervezetekkel és papíripari cégekkel való együttműködéseinket továbbfejlesztjük, és ezáltal biztosítjuk, hogy az általunk begyűjtött papírhulladék újrahasznosításával 100%-ban magyar és 100%-ban újrapapír alapanyagból háztartás-higiéniai papírtermékek kerülnek gyártásra.  Az általunk szelektíven begyűjtött papírhulladék mennyiségét az elmúlt évhez képest majdnem megduplázzuk, kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőink száma meghaladja az ezret.

2011 Több száz iroda papírhulladékának begyűjtése több ezer fa megmentését jelenti

Az elmúlt évek folyamán több száz irodában helyeztünk el szelektív hulladékgyűjtő dobozokat és bonyolítottuk le a biztonságos iratmegsemmisítést. Folyamatos növekedésünknek köszönhetően 2011-ben éves szinten közel húszezer fát mentettünk meg azzal, hogy megszerveztük az irodákban keletkezett papírhulladék begyűjtését, ingyenes szállítását, illetve a hulladékpapír újrahasznosítását.

Továbbra is célunk marad a papírhulladék-újrahasznosítás, biztonságos iratmegsemmisítés növelése

A papírgyűjtés fókuszában egy olyan hulladékgyűjtési forma kerül megvalósításra, mely során a begyűjtött papírhulladékból újrapapír környezetbarát termékek gyártását szorgalmazzuk.  Törekszünk arra, hogy a szelektív papírgyűjtés által csökkentsük a papírhulladék kommunális hulladékként való kezelését és az irodai papírhulladék, mint nyersanyag minél szélesebb körben kerüljön hasznosításra.  Az Inest Nonprofit Kft. célja olyan további szelektív hulladékgyűjtési programok megvalósítása, amelyen keresztül formálja a vállalatok környezettel szembeni érzékenységét, továbbá utat mutat a fenntartható fejlődés elősegítésében.
Szelektív papírhulladék gyűjtő szolgáltatásunkat szeretnénk a jövőben más hulladékfajták begyűjtésére is kiterjeszteni, ezzel is tovább csökkentve a kommunális hulladék mennyiségét és növelve az papírhulladék újrahasznosítás arányát.

2014

Csatlakoztunk az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődését (www.bcsdh.hu) szervezethez, amelynek kimondottan a környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható fejlődés előmozdítása a célja. 

2018 

Működésünk 10. évében összességében már több, mint 10.000 tonna iratot semmisítettünk meg.

Ebben az évben csatlakoztunk a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége és a BCSDH kezdeményezésében elindított Körforgásos Gazdálkodási Platformhoz, amely messzemenőkig egybeesik cégcsoportunk körforgásos papírgazdálkodási üzleti modell elképzeléseivel és üzleti gyakorlatával.


Inest, hogy a papír újrapapír legyen!

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: 1026 Budapest, Pasaréti u. 83.
  • Adószám : 21014668-2-41
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : +36 (80) 911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok